Witgoed

Dingen Die Je Echt Niet Met De Condensdroger Moet Uitproberen

We maken tegenwoordig allemaal gebruik van condensdroger, maar weet je ook precies wat je er wel en niet mee kan doen? Om je hiermee te helpen hebben we hieronder uitgebreid besproken wat je niet kunt doen met de condensdroger. Zo ben je ervan verzekerd dat je niet per ongelijk het dure apparaat sloopt. Lees snel verder om erachter te komen. Daarnaast kun je jezelf inlezen over wasmachine vergelijken, je zult al snel zien dat de beste AEG wasmachine een gedegen opvolger is van je huidige wasmachine.

Gebruik De Condensdroger Alleen Als Je Thuis Bent

Het risico op brand is gelukkig klein, maar u moet rekening houden met de veiligheid wanneer u uw droger gebruikt. Als u de vertragingstimer van uw droger gebruikt, zorg er dan voor dat u deze alleen instelt voor wanneer u thuis en wakker bent.

Als u een brandlucht ruikt of rook uit uw droger ziet komen, stop dan onmiddellijk met het gebruik en trek de stekker uit het stopcontact. Meer dan 100 modellen van Creda, Hotpoint, Indesit en Swan die tussen april 2004 en oktober 2015 zijn gemaakt, kunnen brand veroorzaken. Ontdek wat u moet doen als u hier last van heeft in onze Whirlpool droogtrommel veiligheidswaarschuwing gids.

Droog Geen Kleren Met Olie Erin

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar extreem brandbare olievlekken zijn echt slecht nieuws voor je wasdroger. De hitte in uw droger kan ervoor zorgen dat deze brandt en uw wasgoed kan gemakkelijk in brand vliegen en een brand in de trommel veroorzaken.

Als u doeken gebruikt om morsen in uw keuken op te ruimen of uw kleding per ongeluk met bakolie bespat, zorg er dan voor dat u ze op een hoge hittecyclus wast om eventuele resten te verwijderen voordat u ze in de wasdroger draait. Vind meer tips en trucs voor de wasdroger in onze gids met veelgestelde vragen.

Doe Niet Alle Kleren In Elkaar Gevouwen In De Condensdroger

Als uw wasdroger een verwarde, natte massa kleding moet drogen, moet deze harder werken dan normaal, wat bijdraagt ​​aan zowel de programmatijden als uw energierekeningen. Kies een hoge centrifugeersnelheid (als uw wasmachine dit biedt) en wring de natste items uit voordat u de droger in gaat. Zorg er ook voor dat knopen in uw wasgoed worden ontward.

Uw wasdroger zal echt moeite hebben om deze droog te krijgen, en het zal leiden tot meer vouwen in kleding als de cyclus is afgelopen. Als u dag strijken vreest, zoek dan een wasdroger die 4 * of hoger scoort in onze vouwtest. De Bosch WTW85231GB-wasdroger doet precies dat, maar heeft een paar nadelen die u kunt ontdekken door onze volledige  Bosch WTW85231GB-recensie te lezen.

Vergeet Nooit De Wateropvangbak Te Legen

Een van de belangrijkste redenen om een ​​condensdroger te kopen boven een meestal goedkopere geventileerde wasdroger, is dat u geen gat in uw muur hoeft te boren om de ontluchtingsslang te installeren. Dit betekent echter wel dat u de container wilt legen waar na elke lading overtollig water wordt verzameld. Anders wordt uw programma halverwege de cyclus uitgeschakeld.

Het legen van de container kan een snelle en gemakkelijke taak zijn, op voorwaarde dat u het juiste model kiest. We vonden de container op de Grundig GTN28110GW echt gemakkelijk te vinden, openen, leegmaken en vervangen.